07 maj 2006

När blir du kränkt?

I dagens Allehanda kunde man läsa en insändare av 24-årige Erik som blev nekad sitt inköp av två flaskor vin och fyra öl på systembolaget eftersom hans 21-åriga flickvän inte hade legitimation med sig. Av detta kände sig alltså Erik så kränkt att han var tvungen att skriva en insändare.

Några ord till Erik:

Ditt liv måste ha varit väldigt lyckligt fram tills nu. Ingen människa som verkligen har blivit kränkt skulle känna sig kränkt av att tvingas visa legitimation på systembolaget. Men det gör du. Och du skriver en insändare om det. Grattis, Erik! Du har satt fokus på dagens i-landsproblem.

Jag hoppas att du klipper ut insändaren och sparar den tills du blir lite äldre. Ta fram den igen om tio år eller så. Då kommer nog händelsen att framträda i ett annat ljus.

Själv börjar jag bli så till åren att det snarare hör till ovanligheterna att få visa legitimation. Och när det väl händer är det som om en slags lyckorus sprider sig genom kroppen. "Åfan, jag ser ut som jag är under tjugofem!". Det kan man leva länge på.
Counter Stats
big brother
big brother Counter