18 september 2006

En liten anlays

Att moderaterna har lyckats stjäla våra väljare råder det väl ingen som helst tvekan om. Två och en halv procent av s-väljarna har promenerat över till moderaterna enligt vallokalsundersökningen igår. Strategin att lacka om de gamla moderaterna med arbetarfernissa har fungerat. Det är bara att gratulera.

Persson har varit ett sänke i valrörelsen. Okej, han har skött sig hyfsat i debatten om man ser till sakargumenten. Men framtoning och beteende ger tyvärr starkare intryck än argument. Det har vi som arbetat i valrörelsen märkt i mötet med väljarna. Många gillar Persson, men en betydande grupp väljare har haft väldigt svårt att rösta på socialdemokraterna enbart på grund av vår ”uppblåsta och arroganta” partiledare. Herrgård och utnämningspolitik har inte gjort saken bättre.

Alliansretoriken har gått hem. Aldrig tidigare har borgarna presenterat ett sammanhållet regeringsalternativ. Att kalla konstruktionen för Allians har varit ett smått genialt drag. Det hade varit konstigt om inte det hade fått betydelse för valresultatet. Jämte den av media snabbt uppfångade etiketten ”vänsterpakten” etablerades en semantik som bidrog till högerns medvind.

TV4 tog tidigt ställning för ett regeringsskifte. Alla debattprogram och nyhetsprogram har verkat i den riktningen.

Fortsättning följer…

P.S.
Nu har högern gripit tag i landet. Dimman har lagt sig och regnet är på väg in.

2 Comments:

Blogger Agneta Blom said...

Tror trots allt inte att de kommer att börja skjuta arbetslösa i nästa vecka eller så. Ibland förefaller nederlag vara nödvändiga.

09:29  
Blogger Martin Lind said...

Nödvändiga kanske är att ta i. Oundvikliga, möjligen. Eller i alla fall förklarliga. Men nog känns det lite kusligt inför vad som komma skall. Vi vet ju hur det har gått tidigare.

17:16  

Skicka en kommentar

<< Home

Counter Stats
big brother
big brother Counter