11 maj 2006

Moderaterna och tryggheten

Nu går Kent Persson (m) ut och säger sig vilja arbeta för mer trygghet i vården. Patienterna ska bli tryggare genom att få rätt vård i tid. Sjuka människor ska inte behöva vänta på att få vård. Personalen ska bli tryggare. De anställda ska få bättre arbetsvillkor, en god arbetsmiljö och mer självbestämmande.

Jag tycker det är fantastiskt hur enkelt det kan vara att ha lösningar på allting i frågor som man själv inte behärskar. Inte för att Kent säger något om hur allt detta ska uppnås, men ändå.

Ännu mer fantastiskt är det när en moderat går ut och säger sig stå för bättre arbetsvillkor, god arbetsmiljö och mer självbestämmande för de anställda. Hur trovärdigt är det?

Ett tips till Kent är att han läser igenom socialdemokraternas budget för innevarande planperiod. Sedan kan han sitta ner en stund och reflektera över sin partitillhörighet.

Men det kanske inte var budskapet som var viktigt, utan tillfället att kunna gå ut i media och ännu en gång påtala att han är första namn på moderaternas landstingslista i Örebro.

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Hej Martin!

Givetvis har vi ett innehåll i vår politik. Möjligen gillar du inte innehållet, men det är ju en annan ska.

Vi kommer från moderaterna fortsätta att arbeta för att tryggheten i vården ska öka, oavsett om Martin Lind gillar det eller ej.

10:57  
Blogger Martin Lind said...

Hej Kent!

Kul att höra av dig.

När det gäller innehållet i er politik känner jag mig ganska förtrogen med det vid det här laget. Problemet var att jag inte fick din retorik att hänga ihop med innehållet i moderaternas politik. Hur ska personalen bli tryggare med sämre anställningsvillkor, sämre sjuk- och föräldraförsäkring, sämre arbetslöshetsförsäkring och sämre arbetsskadeförsäkring?

Och hur ska patienternas trygghet utvecklas med ert konkurrensutsättningsprogram, som ni inte har någon ekonomisk täckning för alls?

Nej, Kent. Ditt snack om trygghet är tom retorik. Det ser man om man läser igenom borgarnas budgetförslag.

20:42  
Anonymous Anonym said...

Hej Martin!

Du är dåligt påläst. Vår politik innehåller inte det du påstår och får därmed inte heller de konsekvenser du tror och sprider.

Till skillnad mot sossarnas och din tomma retorik har vi en politik med innehåll. Det är därför vi pratar om vår egen politik istället för andras. Tänk om du och ditt parti kunde göra detsamma. Förklara för väljarna varför sjukvården i länet inte fungerar, trots att ni sossar styrt landstinget sedan det bildades.

21:30  
Blogger Martin Lind said...

Hej igen!

Har jag fel?

Vill ni förbättra arbetsrätten? Hurdå?

Vill ni höja ersättningsnivåerna i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringarna? Hurdå? Var lägger ni det förslaget?

Vill ni förbättra arbetsskadeförsäkringen? Hurdå? Var lägger ni det förslaget?

Och på vilket sätt fungerar inte sjukvården i länet? Är det vårdgarantin som inte lever upp till vad den lovar? Får man inte vård om man blir akut sjuk? Har örebrolänningarna dåligt förtroende för sjukvården? Eller är det ekonomin som är dålig?

Jag har läst er budget. Noggrannt. I fullmäktige har jag efterfrågat beräkningsunderlaget till de 10 miljoner kronor som ni räknar med att konkurrensutsättningen ska skapa. Sorry, Kent, men det finns inget sådant underlag. Bosse hade inget svar på den frågan. Siffran är tagen ur tomma luften. Eller är det du som sitter inne med alla siffor?

21:52  

Skicka en kommentar

<< Home

Counter Stats
big brother
big brother Counter