13 augusti 2006

Till dig som har det bra

Till dig som har ett arbete, som tjänar bra och som är frisk. Visst känns det bra att inte behöva betala försäkringspremier för sjukförsäkringar och livförsäkringar, skolavgifter för barnen, dyra dagisavgifter eller universitetsavgifter för din egen utbildning. Allting är redan ordnat genom den generella välfärden och du kan använda din fritid till annat än att läsa det finstilta i försäkringsbrev.

Om du oroar dig för att du inte får tillbaks något av de skattemedel du betalar in kanske du har någon i din närhet som just nu är i behov av stöd från samhället. Då kan du glädjas över att den personen får en god och trygg tillvaro utan att behöva ruinera sig eller kanske till och med komma och be dig om pengar.

Och vem vet. Rätt vad det är kanske du själv råkar ut för något. En bilolycka, cancer, MS, KOL eller något annat otäckt. Imorgon kanske det är du som är i behov av välfärd. Vill du då inte få det bästa som finns att få? Vill du inte vara garanterad en dräglig situation trots att du kanske inte kan arbeta och försörja dig själv under en lång tid? Du kanske rentav vill kunna komma tillbaks till jobbet efter en tid av rehabilitering?

Jag säger inte att borgarna vill ta bort välfärden. Bara att de vill göra den offentliga vården sämre, försämra sjukförsäkringen och göra det lättare för arbetsgivare att avskeda människor som blir sjuka.
Counter Stats
big brother
big brother Counter