11 maj 2006

Här är dom!

Någon som har funderat på var alla "gamla" moderater har tagit vägen? Dom finns i Svenskt Näringsliv.

Där har Urban Baeckström lagt upp ett program som bygger på traditionell borgerlig klasspolitik. Genom att sänka förmögenhetsskatten, urholka arbetsrätten, sänka ersättningsnivåerna i arbetslöshets- och socialförsäkringarna, privatisera offentliga sektorn, urholka fackets inflytande på arbetsmarknaden och sänka lägstalönerna tror Svenskt Näringsliv att det går att skapa 500 000 nya jobb.

Det är samma gamla visa som vi har hört förut. Vad det handlar om är naturligtvis inte att skapa jobb, utan att göra de privata bolagens vinsmarginaler större.

Vad man inte har räknat med är att sådana åtgärder skapar klyftor och motsättningar på arbetsmarknaden och i samhället. Den svenska arbetarrörelsen skulle aldrig acceptera en sådan politik.

Risken finns då att Svenskt Näringsliv faktiskt har räknat med motstånd, men att man också har tagit med detta i beräkningen. Vi har sett hur antifackliga metoder fungerar i andra delar av världen. Med det som utgångspunkt kan man bara föreställa sig vilket samhälle vi skulle få om Baeckström fick som han ville.
Counter Stats
big brother
big brother Counter