29 augusti 2006

Goddag Yxskaft

I dagens monopoltidning fick partierna svara på frågor om prioriteringar i vården. I vanlig ordning avslöjar Kent Persson sin okunskap i landstingsfrågor. Medan de flesta andra partiföreträdarna vet att det finns riktlinjer för prioriteringar överlämnar Persson åt professionen att fatta de medicinska besluten. Att det finns en omfattande prioriteringsdiskussion som betonar nödvändigheten av att politiken gör så kallade horisontella prioriteringar har tydligen gått Kent Persson helt förbi.

Alltså kommer politiken inte att göra några prioriteringar. Politikerna sköter bara finansieringen i de nya moderaternas modell. Sedan är det bara att välja och vraka. Privat eller offentligt. Stort behov eller litet. Landstinget betalar.

Att dessa principer strider mot andra paragrafen i hälso- och sjukvårdslagen verkar inte ha någon betydelse.

187 miljoner extra ska högern satsa på vården i Örebro Län, enligt Kent Persson. Pengar som tas från sjuka och arbetslösa genom sänkta ersättningar och höjda avgifter. Utan prioriteringar lär dessa miljoner ta slut ganska fort. Men vårdbolagen blir säkert nöjda.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det mest spännande är att man säger att man vill garantera diagnos inom psykiatrin - även för barn och ungdom. All behandlande personal inom psykiatrin har liksom kommit överens om att det INTE är bra att diagnostisera barn på det sättet. Ännu mer spännande är det att tex scizofreni kräver 6 mån psykos för att överhuvud taget kunna kvalificera sig för diagnosen. Som vanligt känns borgarnas förankring tveksam.

22:09  

Skicka en kommentar

<< Home

Counter Stats
big brother
big brother Counter