05 oktober 2006

Besiktning

Jag var och besiktade hojen. På bilprovningen kallas det tydligen maskerad när det kommer in en motorcykel. Hm... Kul.

Schemat var lite tajt innan jag skulle åka. Trodde det skulle räcka med en timme. Det hade kanske räckt om originalsystemet som följde med hojen hade passat. Som tur var hade F sina originalpipor på klubben som jag fick låna. Helt oanvända (förstås). Tiden gick fort på slutet, men jag hann iväg ganska skapligt ändå.

Färden till besiktningen gick bra, trots omständigheterna. Lite slöare, mycket tystare. Det kändes lite otäckt att komma smygandes i trafiken. Folk ser inte att det är en motorcykel.

Stannade på en mack och handlade lite vitala delar. Reflex, dubbelhäftande tejp och en tuta.

Väl framme gick det väldigt fort i kön. Hann med nöd och näppe trycka fast reflexen på sadelväskan innan jag blev inviftad. När jag startade hojen lossnade reflexen, så jag satte fast den på baklyset istället. Okej, det såg lite påklistrat ut men vaddå?

Två kommentarer.

- Sitter den där reflexen fast ordentligt?
- Jajjemän. Prima dubbelhäftande.

- Är det verkligen bra att cykeln är så låg att stödet skrapar i när man svänger?
- Äh, svänga är överreklamerat. Man behöver inte luta så mycket.

Besiktningsmannen såg faktiskt lite rädd ut när det skrapade i vid provkörningen. Men på det stora hela gick det bra. Behövde inte plocka fram tutan.

Tillbaks på klubben noterade jag att reflexen inte satt kvar på baklyset. Hmm... får väl skaffa en ny, då. Kanske.

Sedan skulle F ha tillbaks sitt system, så det var bara att börja skruva igen. Att sätta tillbaks det gamla kändes inte helt rätt, men jag hittade ett par andra rör i en hög som A hade skrapat ihop. Helläckra tvåtumspipor med utdragen slashcut i ändarna. Dom fick det bli.

Piporna var egentligen till en annan modell, men efter lite justeringar satt dom som en smäck. Lite högt ljud kanske. Jag får väl sätta i ett par kottar.

Så nu kan man ge sig ut och köra trafiksäkert igen.
Counter Stats
big brother
big brother Counter